RoadSSL

RoadSSL 25.04.2018

RoadSSL

Забезпечення безпеки руху – одна з найбільш гострих і актуальних проблем, пов’язаних з інтенсивним розвитком автомобільного транспорту. Все більше дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів відбуваються у темний час доби та при поганих погодних умовах. Згідно статистиці аварійності в Україні за 12 місяців 2016 року наданій Департаментом інформаційної підтримки та координації поліції "102" НП України, із 26782 ДТП які відбулися, 9103 (34%) - наїзд на пішохода і лише 1705 з вини пішохода. У цього виду ДТП найбільша кількість летальних випадків.

Також, зараз гостро стоїть проблема нераціонального і необачного використання природних енергоресурсів призводить до різкого скорочення не відновлюваних природних ресурсів, що рано чи пізно призведе до загальносвітової енергетичної кризи. У цьому аспекті є вкрай перспективним дослідження та використання відновлюваних природних ресурсів.

Згідно з дослідженнями, для забезпечення видимості на дорозі при хороших погодних умовах найліпшим є білий колір освітлення, тому що він покращує колірне сприйняття відносно інших кольорів, що в свою чергу збільшує контраст зображення і сприйняття глибини простору. А при поганих погодних умовах, слід використовувати жовтий колір, тому що він має майже найбільшу довжину хвилі, завдяки чому зрошує туман та не відбивається від крапель дощу, снігу і мокрого асфальту тим самим не засліплює водія. Також за результатами дослідження японських вчених синій колір освітлення підвищує увагу тим самим швидкість реакції.

Для вирішення проблем забезпечення безпеки дорожнього руху та зменшення кількості споживаної електроенергії необхідно розробити САУ вуличним освітленням та сконструювати макет проекту.

Унікальність рішення полягає у використанні алгоритму управління інтенсивністю і колірною температурою системи вуличного освітлення, побудованої на базі LED-технологій, в залежності від погодних умов і рівня освітленості з можливістю сигналізації водієві про наближення пішохода.

САУ побудована на базі програмованого логічного контролері Phoenix Contact AXC 1050, та модулів розширення AXL F DI8 / 1 DO8 / 1 1H, AXL F AO4 та AXL F AO2 / AI2. AXC 3050 - компактний з інтегрованими можливостями роботи з мережами сімейства Ethernet і локальною шиною Axioline F, яка підтримує будь-які протоколи передачі даних на базі Ethernet. Він може бути повністю налаштований і запрограмований на одному з п'яти мов програмування відповідно до стандарту МЕК 61131-3 за допомогою PC Worx при підключенні по мережі Ethernet.

Контролер збирає інформацію з датчиків руху ,дощу, вологості та освітлення, на основі цих даних виконується алгоритм.

Коли рівень освітлення стає нижчим ніж порогове значення, тоді вмикається вуличне освітлення. У залежності від інтенсивності освітлення навколишнього середовища регулюється інтенсивність освітлення ліхтарів. Під час дощу, снігу або туману колір освітлення усіх ліхтарів змінюється з білого на жовтий, і повертається у початковий стан після поліпшення погодних умов. Завдяки датчикам руху розташованих по обидва боки проїжджої частини, під час того як людина переходить через дорогу ліхтарі розміщені біля пішохідного переходу плавно змінюють колір освітлення з білого на синій, або з жовтого на синій у випадку опадів.



Конкурсант:  Самойлович Богдан Петрович
Країна:  Украина
Область:  Донецкая область
Назва НЗ:  Донецкий национальный технический университет
Учасник ФІнала:  Нет
Файл роботи (pdf):  Завантажити

Повернення до списку