Мобільний додаток виміру температури і вологості за дапомогою різниці швидкості звуку

Мобільний додаток виміру температури і вологості за дапомогою різниці швидкості звуку 25.04.2017

Мобільний додаток виміру температури і вологості за дапомогою різниці швидкості звуку

Для вивчення погоди треба вести спостереження за всіма її елементами: тиском повітря, температурою, вологістю, хмарністю, напрямом вітру і його силою. Спостереження за погодою ведуть на метеорологічних станціях за допомогою спеціальних приладів. Такі станції розмішені на території всієї земної кулі.

Але у всіх метеостанцій є один недолік – точковий вимір температури і вологості. В даний час актуальним є вимірювання температури на площі поля. Це завдання вирішується шляхом збільшення точок замірів з наступним усередненням.

Нами запропоновано робити виміри середньої температури і вологості за допомогою вимірювання різниці швидкості звуку.

В роботі було визначено основні принципи вимірів температури і вологості повітря; розроблено пристрій, котрий знімає необхідні дані та передає їх серверу. Було вирішено наступні задачі: - виконано аналіз процесу вимірів температури і вологості повітря; - визначено основні напрями дослідження; - розроблено пристрій, що за допомогою датчиків знімає необхідні для моніторингу дані; - проаналізовано та визначено методи захисту даних, що передаються від пристрою до серверу. За допомогою розробленого пристрою можна якісно і правильно зняти такі показники: температура, вологість повітря. Сам він виконаний з датчиків, котрі передають дані на невеличкий екран. Ці дані також можна передавати дистанційно. Кабельне з’єднання між пристроєм та сервером має бути добре захищене від зовнішніх подразників та колізії. Бездротове з’єднання буде шифруватись за допомогою алгоритму шифрування WPA2. Виконана реалізація показала повну роботоспроможність запропонованого способу.

Конкурсант:  Филимонова Анастасия Александровна
Країна:  Украина
Область:  Николаевская область
Назва НЗ:  Национальный университет кораблестроения имени Адмирала Макарова
Учасник ФІнала:  Да
МІсце Фінал:  3
Файл роботи (pdf):  Завантажити

Повернення до списку