Set based story generator

Set based story generator 28.04.2017

Set based story generator

Предметом дослідження є програмне забезпечення для генерації пресетів. Пропоноване проектне рішення надаватиме можливість створення цілого віртуального світу з унікальними персонажами, кожен з яких має власну зовнішність, власні риси характеру, як успадковані від батьків, так і набуті протягом життя під час взаємодії з оточуючим віртуальним світом та іншими віртуальними персонажами. Віртуальні персонажі житимуть самі по собі не залежно від взаємодії з ними гравця. Користувач буде мати можливість переглядати життєвий цикл будь-якого персонажа, а також усі події, які прямим чи опосередкованим способом торкались його долі, або зможе побачити, що сталося з тими персонажами, з якими взаємодіяв головний персонаж.
Порівняння з аналогами
В ігровій індустрії існує досить велика кількість різноманітних ігрових генераторів, але аналіз ринку подібних продуктів виявив, що прямих аналогів для розробки, що пропонується, не існує, а саме, відсутні генератори формування соціального навколишнього середовища гравця. Є досить велика кількість різноманітних генераторів ігрових локацій, карт світу, підземель з пастками, фантазійних імен персонажів. Для прикладу розглянемо генератор карт Fractal World Explorer для ігрових локацій. Даний генератор дозволяє побудувати географічну карту планети, створити атмосферу, прорахувати річки, редагувати створену карту шляхом зміни висот, опадів, температури, рівня моря, ерозії вітрів і дощів. Недоліками цього генератора географічних карт є те, що результати побудов потрібно «дороблювати» руками, особливо річки. А також рекомендується створювати копію карти перед кожною наступною дією, оскільки дія повернення відсутня, що суттєво сповільнює процес створення карт. 
Структура системи генерації пресетів 
Розроблена система буде мати ряд переваг над її непрямими аналогами, завдяки клієнт- серверній архітектурі. Безпосередньо серверний додаток буде служити в якості репозиторію пресетів подій, а також для краудфандингу існуючого репозиторію і його редагування. Аналіз існуючих продуктів, виявив ключові переваги нового програмного додатку:
 • швидкий процес створення великого ігрового оточення; • можливість створення на базовій основі або використовуючи власні налаштування;
 • можливість доповнення функціоналу проекту;
 • безкоштовний для персонального використання;
 • простота використання;
 • адаптованість до проектів різної направленості;
 • не високі вимоги до комп’ютерного обладнання;
 • можливість написання своєї функціональної бази користувачем. 
Стратегія виходу на ринок:
 • розробка бізнес плану для фінансового обґрунтування створення клієнт- серверного додатку;
 • розробка та подальша підтримка серверної частини додатку, яка буде включати в себе обрахунки подій на сервері;
 • створення потужної бази даних пресетів користувачів;
 • постійне оновлення функцій та можливостей, як клієнтської так і серверної частини додатку на основі тенденцій ринку ігрової продукції. 
Висновок
Запланований продукт є унікальним, не має аналогів у світі програмного забезпечення і являється цінним не лише як комерційне програмне забезпечення, а й як науково-дослідницька робота. 




Конкурсант:  Костин Алексей Костянтинович
Країна:  Украина
Область:  Винницкая область
Назва НЗ:  Винницкий национальный технический университет
Учасник ФІнала:  Нет
Файл роботи (pdf):  Завантажити

Повернення до списку