InteliWheelChair

InteliWheelChair 19.04.2017

InteliWheelChair

Сучасні технології дозволяють розробляти нові пристрої для людей з обмеженими можливостями, спрямовані на забезпечення високоякісних характеристик та підвищення комфорту в користуванні.
Інвалідність – достатньо болісна тема для осіб з обмеженими можливостями та для суспільства в цілому, пов’язана з різного роду перешкодами та проблемами. Сучасні технології дозволяють значно спростити та покращити життя цій категорії людей. Інтеграція їх у InteliWheelChair є спробою вирішення цього соціального питання. Представлений проект направлений на створення апаратного та програмного комплексу. 
IntelliWheelChair пропонує комплекс засобів, включають в себе як апаратну так і програмну складову. Аналізувати стан здоров’я та функціонувати дозволяють вбудовані:
    • Пульсометр
    • Тонометр
    • Датчики активності мозку
    • Акселерометр та датчик падіння
    • Датчик температури
    • GPS навігатор
Майбутній проект надаватиме не просто засіб пересування для осіб з обмеженими можливостями, які передбачають більшість сьогоднішніх технічних рішень у цій сфері, а й надавати додатковий функціонал по моніторингу стану здоров’я, автоматичної відправки даних лікарю, автоматичний екстрений виклик швидкої, підключення до «розумного будинку», підсистему розваг (entertainment) та автоматизацію повсякденних справ.
Інноваційність полягає у інтеграції сучасних засобів (вимірювальних приладів, обчислювальної техніки, сенсорів) у існуючі технічні рішення задля відкриття та доповнення новими досі не використовуваними функціями. Так звичайне інвалідне крісло, яке слугує лише для пересування, будучи модифікованим дозволяє проводити моніторинг необхідних показників.



Конкурсант:  Чайковский Денис Владимирович
Країна:  Украина
Область:  Винницкая область
Назва НЗ:  Винницкий национальный технический университет
Учасник ФІнала:  Нет
Файл роботи (pdf):  Завантажити

Повернення до списку