Застосування хмарних технологій в освітній діяльності

Застосування хмарних технологій в освітній діяльності 30.04.2015

Застосування хмарних технологій в освітній діяльності

Використання інформаційно-комунікаційних технології (ІКТ) в різних галузях професійної діяльності є одним з основних завдань сучасного суспільства. Багато країн у всьому світі вважають освоєння основних навичок та понять ІКТ як одну з основних частин підготовки сучасного фахівця, порівнюючи ці навички з вмінням читати, писати та рахувати. Але застосування ІКТ у вищих навчальних закладах (ВНЗ) в умовах інформаційного суспільства не повинно обмежуватися лише використанням комп'ютерної техніки в аудиторії. Тому однією з ініціатив застосування ІКТ в освітній галузі є активне та всебічне використання хмарних технологій. Особливе місце в контексті інформатизації ВНЗ набуває електронне навчання (e-Learning), що виходить за рамки тільки навчальної діяльності викладачів і студентів. На сьогодні в світі існує безліч програмних розробок в сфері Learning Management System (LMS). Всі вони мають свої переваги і недоліки. Електронне навчання забезпечує більш простий та швидкий доступ для студентів до навчальних матеріалів: лекцій, практичних, лабораторних та самостійних робіт.
Метою дослідження є розкриття особливостей застосування хмарних технологій у навчальному процесі та надання рекомендацій щодо їх ефективного використання в освітньому процесі.
Дослідження проводилося в межах розробки електронного навчального курсу (ЕНК) із застосуванням технологій інтеграції хмарних сервісів в електронне навчальне середовище ВНЗ. Під час дослідження використовувались такі методи: аналіз теоретичних джерел із проблем використання Інтернет - ресурсів у навчальному процесі, вивчення й узагальнення досвіду організації самостійної роботи студентів з використанням інформаційних технологій, аналіз.

Год работы:  2014
Конкурсант:  Тютюнник Анастасия Владимировна
Страна:  Украина
Область:  Киев и Киевская область
Название УЗ (рус):  Киевский университет имени Бориса Гринченко
Участник нац.финала:  Нет
Участник международного финала:  Нет

Повернення до списку