Confeed – агрегатор новин наукових конференцій

Confeed – агрегатор новин наукових конференцій 17.04.2015

Confeed – агрегатор новин наукових конференцій

Ідея представлено проекту полягає у створенні веб-сервісу для збору, систематизації та відображення актуальної інформації про події різних галузей науки в одному місці.
Дані на сайт імпортуються з RSS-стрічок сайтів конференцій, що забезпечує не лише універсальність сервісу (протокол RSS підтримують сайти на будь-яких CMS), а й максимальну оперативність – оновлення відбуваються в режимі реального часу. База джерел відкрита, тобто додати конференцію може будь-який користувач.
Платформою для реалізації ресурсу обрано WordPress – це проста у встановленні та використанні система керування вмістом з відкритим кодом, яка широко використовується для створення веб-сайтів. Вбудована система тем і плаґінів в поєднанні з вдалою архітектурою дозволяє конструювати на основі WordPress практично будь-які веб-проекти. Написана на мові програмування PHP з використанням бази даних MySQL.
Для трансляції RSS-стрічок використовується безкоштовний плагін WP-o-Matic, що дозволяє налаштовувати імпорт новин у відповідні категорії сайту.
Зараз реалізація проекту – на стадії відкритого тестування робочого прототипу (http://confeed.studnt.net/).
В майбутньому планується розробка російськомовної версії сервісу (для розширення аудиторії на країни СНД) і комерціалізація проекту шляхом продажу спеціальних пакетів послуг для організаторів конференцій.


Год работы:  2014
Конкурсант:  Степура Иван Сергеевич
Страна:  Украина
Область:  Киев и Киевская область
Название УЗ (рус):  Киевский университет имени Бориса Гринченко
Участник нац.финала:  Нет
Участник международного финала:  Нет

Повернення до списку