Європейська освіта в університеті культури


Європейська освіта в університеті культури 05.06.2015

Європейська освіта в університеті культури

5 червня 2015 року В рамках Національного фіналу Міжнародної студентської олімпіади «IT-Universe – 2014/15», який нещодавно проходив на базі Київського національного університету культури і мистецтв, було укладено ряд угод щодо міжнародного співробітництва в науково-освітній сфері.

Відповідно до проекту студенти вітчизняних вишів, у тому числі і КНУКіМ, зможуть навчатися в Університеті Інформатики та Прикладного мистецтва (м. Лодзь, Польща) за програмою «Подвійний диплом».

Освітня компонента угоди направлена на програму підготовки магістрів, стажування науково-педагогічних працівників, обмін студентів у межах навчально-практичних програм.

112.jpg

На фото (зліва направо): Едуард Дандлер, Генеральний секретар IFI; Ігор Гребеннік, постійний представник УФІ в ІFIP; Олександр Палагін, віце-президент Української Федерації Інформатики

«Підписання міжнародних угод про співробітництво в підготовці українських IT-фахівців у КНУКіМ – це визнання того факту, що керівництво та наукове співтовариство вишу активно включилися у процес розвитку інноваційної євроінтеграційної політики, а матеріально-технічна база університету дозволяє проводити на своєму майданчику заходи міжнародного масштабу, сприяючи модернізації та інтегрованості ІТ-освіти України у міжнародний та європейський освітній простір», – зазначив Генеральний секретар IFIP Едуард Дандлер.

Наочним підтвердженням його слів стало відкриття Авторизованого тестового центру European Computer Driving Licence (ECDL) у КНУКіМ.

25.jpg

Представник ECDL Foudation Якуб Кристоф акцентував увагу на актуальності європейського стандарту комп’ютерних компетенцій (ECDL), який визнаний Європейською комісією, ЮНЕСКО, Радою Європейських Професійних Інформаційних Товариств (CEPIS), міністерствами освіти європейських країн. На важливості цього стандарту наголошується і в документі «THE e-SKILLS MANIFESTO 2014», опублікованому на сайті Єврокомісії.

«Студенти вашого університету мають можливість підтвердити ІТ-компетентність та кваліфікацію за європейськими стандартами, отримавши міжнародну сертифікацію ECDL», – сказав Якуб Кристоф.

На спільному засіданні Української Федерації інформатики (УФІ), до складу якої входить і КНУКіМ та Співтовариства IT-директорів України, обговорили питання зближення інтересів бізнесу, освіти, науки та держави, підвищення якості освіти, покращення існуючих і створення нових програм навчання у сфері інформаційних технологій.

35.jpg

Потому було підписано ряд угод про співпрацю з директорами та представниками IT-індустрії щодо подальшого працевлаштування випускників вишу.

43.jpg

Вітаючи поважне товариство, Михайло Поплавський зазначив: «ІТ-галузь може стати стимулом зростання української економіки і приносити мільярди доларів в казну держави, але тільки, якщо буде задовольнятися попит ринку на ІТ-спеціалістів. За прогнозами у країнах Заходу в найближчі роки в ІТ-сфері буде створено до п’яти мільйонів нових робочих місць, і, якщо вже сьогодні не почати масово навчати молодь інформаційним технологіям, англійської мови та комунікаційним навичкам, то Україна залишиться в аутсайдерах.

В сучасних умовах розвитку інформаційного суспільства неможливо уявити функціонування будь-якої сфери людської діяльності без глобальних інтегрованих систем обміну інформаційними потоками. Підприємства, установи, організації та органи управління соціально-культурної сфери потребують висококваліфікованих ІТ-спеціалістів».

Також виш підписав договір з ІТ-академією «Brain Academy», представники якої пропонують нову модель освіти IТ-спеціалістів з міжнародним стандартом якості навчання та сертифікацією.

53.jpg

На фото: Ігор Закалов, директор Brain Academy та Володимир Бузмаков, голова національного оргкомітету «ІТ-Universe»

Нова освітня програма дозволить тисячам українцям отримати необхідні навички та зменшити нестачу спеціалістів IT-сфери. «Brain Academy» готує сертифікованих інструкторів та ІT-фахівців професійного рівня. Серед спеціальностей, які можна отримати в «Brain Academy», розробник ПЗ, тестувальник ПЗ, бізнес-аналітик, керівник проектів.

«Співпрацюючи з учбовими закладами ми надаємо навчальні матеріали на онлайн-платформі та підтримку в ході всього процесу навчання. Саме так ми зможемо швидко наповнити ІТ-ринок професіоналами», – зазначив генеральный директор «Brain Academy» Ігор Закалов.

За словами Михайла Поплавського, підписані угоди відкривають нові перспективи міжнародного співробітництва та обміну передовим досвідом у галузі інформаційних технологій як для КНУКіМ, так і для освіти України в цілому.


Повернення до списку