СИСТЕМА КЕРУВАННЯ РОБОТОТЕХНІЧНОЮ СИСТЕМОЮ “GIBRO” НА БАЗІ ARDUINO ЗА ДОПОМОГОЮ ANDROID

СИСТЕМА КЕРУВАННЯ РОБОТОТЕХНІЧНОЮ СИСТЕМОЮ “GIBRO” НА БАЗІ ARDUINO ЗА ДОПОМОГОЮ ANDROID 30.04.2018

СИСТЕМА КЕРУВАННЯ РОБОТОТЕХНІЧНОЮ СИСТЕМОЮ “GIBRO” НА БАЗІ ARDUINO ЗА ДОПОМОГОЮ ANDROID

Ми подумали що керування роботом за участі людини досить банальна справа. Чому б не надати такі ж можливості якійсь іншій істоті? Наприклад рибці. Чи зрозуміє створений гіброт свої нові можливості? Чи почне ними користуватись? Саме ці питання слугували поштовхом для формування основної ідеї проекту. Отож, ми створюємо систему керування для Arduino, яка дозволяє в домашніх умовах будь-якому користувачу з початковим рівнем знань про роботів створювати цікаві проекти, наприклад гібротів на основі живої тваринки без шкоди для неї і наданням їй функціональних можливостей, яких вона не мала від природи. 
В роботі наведено схему застосування та представлено експеримент, в якому дана можливість керувати самохідним пристроєм живому організму (рибі), що знаходяться в самому пристрої. 
Створено діючу систему, яка складається з робота-машинки, IP-камери, аналізуючого пристрою у вигляді планшету з Android і встановленим авторським додатком, що реалізує озвучену ідею. 

Акваріум встановлюється на корпусі робота, і завдяки відеоспостереженню за рухами рибки зі встановленого над ним смартфону, робот-машинка відтворюватиме її рухи. На основі кольорового контрасту рибки з навколишнім фоном, визначається її позиція, і відбувається надсилання відповідних команд на Arduino для переміщення машинки у певному напрямку.
    
Практичне значення розробки полягає в отриманні простих умов для проведення нових цікавих дослідів із використанням умовних рефлексів невеликих живих істот, рухи яких можуть бути візуально оброблені за допомогою нашої системи.



Год работы:  2018
Конкурсант:  Барилко Веста Евгениевна
Страна:  Украина
Область:  Черкасская область
Название УЗ (рус):  Черкасская специализированная школа l-lll ст. №17 Черкасского городского совета Черкасской области
Участник Финала:  Да

Повернення до списку